این مطلب چندان جدید نیست ولی برای ما هنوز نمود عملی نیافته تجارت الکترونیک انجام کلیه فعالیت هاى تجارى با استفاده از شبکه هاى ارتباطى کامپیوترى ، به ویژه اینترنت است . تجارت الکترونیک ، به نوعى ، تجارت بدون کاغذ است . به وسیله تجارت الکترونیک تبادل اطلاعات خرید و فروش و اطلاعات لازم براى حمل و نقل کالا ها ، با زحمت کمتر و مبادلات بانکى با شتاب بیشتر انجام خواهد شد . شرکت ها براى ارتباط با یکدیگر ، محدودیت هاى فعلى را نخواهند داشت و ارتباط آنها با یکدیگر ساده تر و سریع تر صورت مى پذیرد .
ارتباط فروشندگان با مشتریان نیز مى تواند به صورت یک به یک با هر مشترى باشد . به عبارت دیگر ، تجارت الکترونیک نامى عمومى براى گستره اى از نرم افزار ها و سیستم ها است که خدماتى مانند جستجوى اطلاعات ، مدیریت تبادلات ، بررسى وضعیت اعتبار ، اعطاى اعتبار ، پرداخت به صورت ONLINE ، گزارش گیرى و مدیریت حساب ها را در اینترنت به عهده مى گیرند . این سیستم ها زیر بناى اساسى فعالیت هاى مبتنى بر اینترنت را فراهم مى آورند .
در تجارت الکترونیکى از نوع B2C ( فروشنده با مصرف کننده ) بیشترین سهم از آن خرده فروشى است .
هدف از بکارگیرى تجارت الکترونیک ، ارایه روشى جدید در انجام امور بازرگانى مى باشد . به واسطه این روش ، تاجران قادرند که محصولات و خدمات خود را به شکل تمام وقت و به تمام خریداران در سر تا سر جهان - مستقل از مرز هاى جغرافیایى و ملیت ها - عرضه کنند .
بسیارى از مردم ، تجارت الکترونیک را منحصر به خرید و فروش از طریق شبکه اینترنت مى دانند ، در حالیکه این امر فقط بخش کوچکى از تجارت الکترونیک را تشکیل مى دهد و این مفهوم اکنون گستره وسیعى از جنبه هاى مختلف تجارى و اقتصادى را در برگرفته است . به سادگى مى توان هر گونه فعالیت تجارى و مالى بین موسسات و افراد مختلف را در حیطه تجارت الکترونیک گنجاند .
تجارت الکترونیک روش دیگرى براى تبادلات الکترونیکى اطلاعات و انجام مبادلات تجارى است که یک پل الکترونیکى را بین مراکز تجارى ایجاد کرده است . تجارت الکترونیک با حجم کمترى از اطلاعات که لزوما در قالب یکسانى نبوده و بین مردم عادى رد و بدل مى شود ، سر و کار دارد . تجارت الکترونیک در ابتداى پیدایش خود ، چیزى بیش از یک اطلاع رسانى ساده تجارى نبود و هرکس مى توانست محصولات خود را با استفاده از صفحات وب بر روى اینترنت تبلیغ نماید . آمار منتشره از 500 شرکت نشان مى دهد که حدود 34 درصد از آنها در سال 1995 و حدود 80 درصد در سال 1996 از روش فوق براى تبلیغ محصولات خود استفاده کرده اند . تا پایان سال 2001 بیش از 220 بیلیون دلار معاملات مالى توسط صد ها سایت تجارى بر روى اینترنت انجام پذیرفت .
منبع: مطالب گردآوری شده از اینترنت